Categorieën
Commentaar Sneek Verkeer Vervoer

ZATERDAG 13 JANUARI AUTOLUWE PILOT SNEEK: VEEL AUTOVERKEER RIJDT DE SINGEL OVER. HOE KAN DAT?

Op zaterdagmiddag 13 januari maakt BREKT.NL weer een rondje door de Sneeker binnenstad om de gang van zaken van de autoluwe pilot te peilen. Het meest opvallende is dat er tientallen auto’s vanaf de Gedempte Pol en de Gedempte Poortezijlen doorrijden over de Singel richting Hoogend. Hoe kan dat? Er staat vanaf genoemde kant van de Singel geen verkeersbegeleider, beweert een van hen. Een andere verkeersbegeleider weet dat niet, maar geeft aan dat er toch bebording is die geraadpleegd kan worden.

Automobilisten die doorrijden over de Singel worden geflitst ter hoogte van de katholieke kerk – en wanneer dat een tweede overtreding is – ontvangen zij een bon van € 120,- door de bus en daarbovenop nog € 10,- administratiekosten. Dat betekent een prijzig autoritje van exact € 130,-.

Twee verkeersbegeleiders bevestigen dat de situatie aan de Prins Hendrikkade ter hoogte van de Kleine Kerkstraat redelijk tot goed verloopt. Als de situatie aan de Singel verbetert, en ook de bebording wordt aangepast, bestaat er kans dat het autoluwe plan positiever wordt ontvangen.

Burgemeester Jannewietske de Vries is meer met externe PR doende dan met relevantere zaken, zoals de situatie van Sneeker ondernemers. Hier staat De Vries op de foto met de wethouders en de gemeentesecretaris in het kader van de Fjoerkoertoer. Tijdens dit gebeuren kregen burgers gelegenheid het college van Súdwest gelukkig nieuwjaar te wensen onder genot van snert, stampot en glühwein et cetera. © Tom Coehoorn

Vorige week gesproken ondernemers vragen zich af waarom burgemeester Jannewietske de Vries geen directe betrokkenheid toont bij de situatie van de winkeliers in de binnenstad. Tijdens zijn burgemeesterschap liet Hayo Apotheker zich wel geregeld op de hoogte brengen, aldus twee ondernemers.

Wiebe Dooper

Eerder verscheen:

https://www.brekt.nl/momentopname-10-januari-2024-twintig-lege-winkelpanden-in-drie-sneeker-winkelstraten-valt-de-autoluwe-pilot-op-een-onjuist-moment/embed/#?secret=3EzeE1XosS
https://www.brekt.nl/zaterdag-32-mei-2024-autoluw-sneek/embed/#?secret=E8TRPjh92Q