Categorieën
Columns

PvdA Fryslân: Habtamu en Marijke helpen Edou

PvdA Fryslân staat er in de recente peiling van Ipsos/EenVandaag voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart niet sterk voor. De sociaaldemocraten vallen terug van zes naar vijf zetels in de Provinciale Staten, aldus de peiling. Maar lijsttrekker Edou Hamstra hoeft zich nog geen zorgen te maken, want partijgenoten als Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop en fractievoorzitter Marijke Roskam in Súdwest staan klaar om te helpen.

De recente peiling van Ipsos/EenVandaag.

In een paar jaar slaagde Habtamu in elke mienskip bekend te worden. In dat proces herhaalde hij keer op keer moeiteloos zijn bijzondere levensverhaal. Ook werkte hij hard als PvdA-raadslid in Súdwest en presenteerde tussendoor nog even het Klokhuis. PvdA-vriendin Marijke won vorig jaar als lijsttrekker op keurige wijze in Súdwest de raadsverkiezingen. Al met al weten Habtamu en Marijke hoe hazen in een politieke campagne lopen.

Mooi leesvoer voor PvdA-ers.

Habtamu en Marijke gaan dus provinciaal lijsttrekker Edou van adviezen voorzien en maken haar in alle hoeken en gaten van Fryslân bekend. Daarbij speelt Walter Monster, de partner van Marijke, een centrale rol, want hij is chef nieuws bij de Leeuwarder Courant. Dan komen de artikeltjes vanzelf en dat betekent een fijne thuiswedstrijd voor Edou in politieke zin. Ook Omrop Fryslân draait in die mediamolen moeiteloos mee.

Op basis van zijn media ervaring als sportjournalist staat huidig PvdA-statenlid Jaap Stalenburg de dappere Edou eveneens bij. Jaap, die reeds furore maakte als raadslid in It Fean, is de vierde PvdA-kandidaat voor de aanstaande Statenverkiezingen.

Succes PvdA Fryslân!
Laat de verworpenen der Friese Aarde ontwaken. Het is zo nodig. Juist nu.

Wiebe Dooper