Categorieën
Commentaar Fryslân Politiek

D66 Fryslân hanteert gedurfde kieswijzer

Lef kan D66 Fryslân in de verkiezingscampagne voor de Statenverkiezingen niet ontzegd worden door het hanteren van de gedurfde kieswijzer op de partijsite. Hiermee presenteren de democraten thema’s waarmee ze zich inhoudelijk onderscheiden van de andere politieke partijen in Fryslân. Zelfs Forum voor Democratie krijgt aandacht.

Hieronder een drietal voorbeelden:

D66 Fryslân en Forum voor Democratie over kunst en cultuur:
Forum vindt kunst en cultuur onzinnig, tenzij het hun beeld van een traditionele witte samenleving bevestigt. D66 ziet kunst en cultuur juist als verrijking van ons leven. Dat ons kennis laat maken met nieuwe denkbeelden. D66 steunt de cultuursector, wil meer culturele evenementen en beschermt ons Friese erfgoed.

D66-lijsttrekker Danny van der Weijde.

Verschil D66 Fryslân en GrienLinks over mobiliteit:
GrienLinks doet onduidelijk over hun standpunt over de Lelylijn. Als het aan hen ligt komt de treinverbinding er waarschijnlijk niet. D66 is juist overtuigd vóór de Lelylijn. Mensen uit de auto en in de trein. Verbonden met de rest van Nederland en Europa. Vooruit met Fryslân.

Het te verbeteren logo van de FNP.

Verschil D66 en FNP over werk en inkomen:
D66 en de FNP wolle mear omtinken foar de gouden hantsjes fan Fryslân, foar it mbû. De FNP makket him soargen oer it tekoart oan personiel, D66 komt mei konkrete plannen om it ûnderwiis en it bedriuwslibben by mekoar te bringen. En D66 set noch in stap fierder as it ûnderwiis. D66 wol ta nei in sirkulêre ekonomy en bedriuwen helpe te ferduorsumjen.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron
https://d66.nl/fryslan/