Categorieën
Columns

CDA-DUO HOEKSTRA EN DE JONGE REIST GRAAG

Het enorme verlies van het CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 15 maart 2023 komt niet uit de lucht vallen. De partij houdt in de Eerste Kamer vijf zetels over. Dat waren er negen.

De landelijke regie van partijleider Hoekstra is van ondermaats niveau. Dat snapt de hele Nederlandse polder, maar hijzelf niet. Natuurlijk is de uitslag een enorme deceptie voor Hoekstra. Maar hij belooft terug te knokken als een geëngageerde politieke pitbull. ‘We zullen het vertrouwen straat voor straat, huis voor huis moeten herwinnen’, aldus een mededeling van Hoekstra. Raadpleegt u in deze gerust onderstaande bronnen van AD en NOS.

Hoekstra heeft de reislust afgekeken van zijn kameraad, mede-christendemocraat De Jonge en minister van VWS in Rutte3. Vanuit deze functie verkondigde De Jonge op 26 november 2021 al met goede moed het land in te willen trekken:

Overal waar de vaccinatiegraad omhoog moet, zetten we alles op alles om de twijfels en de drempels weg te nemen: wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm.

Het lijkt me een doordacht plan het CDA-duo Hoekstra en De Jonge een vijfjarige rondreis door een ver continent aan te bieden. CDA-ers met gezag als Buma en Balkenende bellen daarover. Het lukt ze voor 2 april 2023 een reisbureau te arrangeren dat deze bijzondere internationale vakantiereis ruimhartig sponsort. Een extra pluspunt voor een langer buitenlands verblijf is dat geen vaccinaties meer nodig zijn.

Een mooie reis als politieke uitweg. Ideaal!

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen

https://www.ad.nl/politiek/alle-reacties-op-een-rij-nieuwe-leider-lost-probleem-cda-niet-op~a67376d5/

https://nos.nl/collectie/13923/artikel/2467647-cda-ers-zagen-het-aankomen-maar-historische-dreun-doet-pijn

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/mediateksten/2021/11/26/letterlijke-tekst-persconferentie-coronavirus-minister-president-rutten-en-minister-de-jonge-26-november-2021