Categorieën
Fryslân Politiek

25 succespunten van PvdA Fryslân

In het kader van de Statenverkiezingen geeft PvdA Fryslân een opsomming van 25 successen op de partijsite uit de bijna verlopen collegeperiode 2019-2023. Hieronder staan de eerste 3 punten vermeld:

Meer dan 1 op de 8 Friezen hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Zij lopen het risico om uitgesloten te worden van de samenleving. Dat mag niet gebeuren. Daarom hebben we samen met D66 een plan geschreven om laaggeletterdheid aan te pakken.

Mensen met minder geld leven korter dan mensen die meer verdienen. Dat accepteren wij niet. Daarom willen wij samen met mensen uit het veld van Fryslân een ‘Bloeizone’ waar mensen gemiddeld langer in gezondheid leven. Gedeputeerde Douwe Hoogland heeft zich hier de afgelopen periode voor ingezet. In Bakkeveen is het een groot succes.

PvdA-lijsttrekker Edou Hamstra

De PvdA is een van de indieners van de motie waardoor Fryslân in 2020 een regenboogprovincie is geworden. Dat betekent dat de provincie discriminatie tegengaat. De Pride-vlag wordt nu regelmatig voor het provinciehuis gehesen. Met dezelfde partijen hebben we ons ingezet voor acceptatie van de LHNT+-gemeenschap in de sport.

Klikt u voor de overige 22 punten door op: https://friesland.pvda.nl/bereikt-in-2019-2023/

WD