Categorieën
Columns

WOPKE IS EEN TIJDREKKER

CDA-leider Wopke Hoekstra is een druk bezet man. Hij holt door de Haagse wandelgangen van de ene naar de andere afspraak om met iedereen het gesprek aan te gaan. Wopke vernieuwt op geheel eigen wijze de eeuwenoude Poolse landdag.

Gisteravond was Wopke luisterend en pratend aanwezig toen binnen Rutte4 het eerste crisisgesprek werd gevoerd naar aanleiding van de zeperd die alle regeringspartijen opliepen bij de Statenverkiezingen van 15 maart. Wopke’s CDA was veruit de grootste verliezer.

Volgens Wopke gaan de gesprekken in het kabinet wekenlang duren. ‘Aan de ene kant is het zeer urgent, tegelijkertijd gaan die dingen gewoon tijd kosten’, zei hij tegen de NOS. Wopke is overgegaan tot een flink portie tijdrekken, terwijl de kiezer de wekker flink heeft laten rinkelen.

Hedenochtend sprak Wopke met Caroline van der Plas. Na het overleg wilde hij ‘weinig inhoudelijks zeggen over het onderhoud’, aldus de NOS.

Wopke gaf nog wel aan dat partijgenoten in de provincies een zelfstandige rol hebben in de totstandkoming van colleges. Potverdrie, Wopke leert. Is er dan toch Wopke-Hoop?

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:

https://nos.nl/artikel/2469307-hoekstra-en-van-der-plas-raakvlakken-tussen-cda-en-bbb