Categorieën
Juridisch

Wat te doen als je in een juridisch conflict belandt?

(tekst: persbericht op Liwwadders.nl)

Een ongelukje zit in een klein hoekje, iedereen kent de uitdrukking wel. Gelukkig zijn er manieren om tegenslagen op te vangen. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat je een potje achter de hand houdt dat je aanwendt wanneer er onkosten gemaakt moeten worden. Je kunt je ook verzekeren. Dat heeft vaak grote voordelen vergeleken met een buffer omdat je nooit weet hoeveel geld je precies moet sparen. Een verzekering is daarbij waarschijnlijk voordeliger omdat iedereen die een dergelijke verzekering heeft, anderen helpt om de kosten te dekken. Genoeg reden dus om eens een van deze verzekeringen eruit te lichten. In dit artikel zullen we stilstaan bij de rechtsbijstandverzekering. Dit is de polis die je kan helpen wanneer je onverwacht in een juridisch conflict belandt.

Zelf een jurist betalen, is erg duur; een verzekering is dat niet

Stel dat je al een tijdje in Leeuwarden op zoek was naar een huurwoning. Iedereen weet dat het niet eenvoudig is om een fijn onderkomen te vinden dat voor een goede prijs verhuurd wordt. Vaak proberen woningeigenaren de huur zo hoog mogelijk op te drijven en daarbij worden de rechten van de huurder soms met voeten getreden. Wat als jou dit overkomt? Dan kun je een jurist inschakelen die met een kritische blik voor je naar de zaak zal kijken. Echter, deze jurist zal, vanzelfsprekend, kosten rekenen en die kunnen snel oplopen. Veel beter is het daarom om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je kunt dan contact opnemen met je verzekeraar zodat deze je in contact kan brengen met een goede jurist. Deze kan kijken of je huisbaas een correct contract heeft opgesteld en of de woning aan de eisen voldoet. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kan de jurist voor je protest aantekenen.

Met een jurist aan je zijde, sta je altijd sterker dan alleen

Wanneer je het als particulier moet opnemen tegen gepokte en gemazelde ondernemers, dan kun je daar een machteloos gevoel van krijgen. Voor particulieren is procederen namelijk iets waar ze zelden ervaring mee hebben en sommige ondernemers doen niets anders. Op zo’n moment is het handig dat je maatregelen genomen hebt, je kunt bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering Univé afsluiten. Je kunt bij het afsluiten van deze verzekering kiezen voor welk rechtsgebied je graag hulp wilt ontvangen. Mocht je niet precies weten wat je nodig hebt, dan kun je altijd even bij de verzekeraar informeren.

Wat als je geen doorlopende verzekering wilt afsluiten?

Misschien vind je het niet nodig om een doorlopende verzekering af te sluiten voor het geval je misschien ooit in een juridisch conflict terecht zult komen. Dat is een logische gedachte. Je kunt echter ook gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is een eenmalige verzekering die je afsluit enkel en alleen voor het probleem waar je op dat moment mee te maken hebt. Je kunt deze verzekering afsluiten op de site van je verzekeraar. Je moet dan een aantal vragen invullen en vervolgens krijg je te zien welke jurist je van dienst kan zijn en tegen welke kosten. Het bedrag dat je te zien krijgt, is het eindbedrag waardoor je zeker weet dat je niet over je budget heengaat. Je kunt gelijk met je jurist in contact komen, zodat je gelijk constructief kunt gaan werken aan de oplossing van je zaak. Vergeet niet om zoveel mogelijk bewijsstukken te verzamelen, zodat jullie snel aan de slag kunnen gaan. Succes!

Ook kunt u raadplegen: https://www.liwwadders.nl/wat-te-doen-als-je-in-een-juridisch-conflict-belandt/