Categorieën
Ethiek Politiek Súdwest

VVD in Súdwest vraagt aandacht voor zelfdoding

De VVD-fractie in Súdwest-Fryslân wil graag de aandacht vestigen op zelfdoding. Vorig jaar maakten in Nederland 67 jongeren een einde aan hun leven en 241 jongvolwassenen tussen de 20 en 30 jaar. Dat zijn wekelijks zes zelfdodingen.

Jammer genoeg is het bespreken van zelfdoding onder jongeren nog een groot taboe en dat dient doorbroken te worden. Daarom wordt op 12 juli 2023 in Amsterdam een beeld onthuld om aandacht te vragen voor deze moeilijke situatie.

Bij het beeld is een QR-code afgebeeld, waarbij meer informatie beschikbaar is over het project. Ook hoopt de initiatiefnemer dat iedereen ervaringen deelt met #stillestrijd. Na twee weken op het Museumplein in Amsterdam gaat het beeld deze zomer nog naar – onder meer – Utrecht, Maastricht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem.

VVD SWF vindt het belangrijk dat het kunstobject ook naar Súdwest komt. De liberale fractie legt aan het college voor of de gemeente met andere culturele partners, scholen en musea een bredere bewustwordingscampagne aan de komst van het beeld kan koppelen.

Indien het niet mogelijk is het beeld naar Súdwest te halen, ijvert de VVD voor de plaatsing van een vergelijkbaar object, of meerdere objecten, in de openbare ruimte, in samenwerking met andere groepen.