Categorieën
Nederland Politiek

Toespraak CDA-voorzitter Hans Huibers

Hieronder leest u de eerste twee alinea’s van de toespraak die CDA-voorzitter Hans Huibers op zaterdag 5 november hield op het partijcongres in Nijkerk:

Bijna 11 maanden geleden zijn we met een geheel nieuw Landelijk Bestuur aan de grote opgave begonnen om van het CDA weer de verbindende partij in het midden van de samenleving te maken. 

Ik neem u graag mee door een bewogen jaar, maar eerst wil ik een paar mensen bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. In die uiterst moeilijke, door corona gedomineerde periode, gaven ook CDA’ers leiding aan onze partij en namen verantwoordelijkheid. Van het toenmalig CDA-bestuur namen we al afscheid, maar door omstandigheden niet van onze toenmalige bewindslieden. Wopke en Hugo gingen door in het nieuwe kabinet, Raymond Knops werd opnieuw Kamerlid. Zij zijn hier, net als Ank Bijleveld en Mona Keijzer. Ferd Grapperhaus kon hier door privé omstandigheden onmogelijk zijn, maar groet iedereen zeer hartelijk. Ik wil jullie namens ons allemaal bedanken voor alles wat jullie voor ons land en voor het CDA hebben betekend. En weet één ding, we zijn één familie. Fijn dat jullie er zijn en we blijven verbonden. Dank jullie wel!!

U kunt verder raadplegen: https://www.cda.nl/actueel/nieuws/toespraak-partijvoorzitter-hans-huibers-op-het-partijcongres