Categorieën
Politiek Politieke en ambtelijke cultuur Sociaal Súdwest

Tevredenheid over ondersteuning in Sociaal Domein

Inwoners van Súdwest-Fryslân honoreren ondersteuning in het Sociaal Domein van het afgelopen jaar met een 7,8. Dit blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek dat in maart 2022 is uitgevoerd door ZorgfocuZ.

Ook zijn mensen tevreden met het bereikte resultaat van de ondersteuning. 88% geeft aan zich beter te kunnen redden en zich beter te voelen door de gekregen ondersteuning. Inwoners zijn in vergelijking tot het jaar daarvoor ook meer tevreden over het ondersteuningsplan. Er werden in totaal 4000 inwoners aangeschreven, waarvan 810 inwoners de vragenlijst hebben ingevuld. Dat is een respons van 20%. Dit is iets lager dan het jaar daarvoor. Toen was de respons 22%, aldus Súdwest.

Marianne Poelman, Wethouder Sociaal Domein in Súdwest-Fryslân: “Met dit onderzoek kunnen we de klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening van de gemeente meten en waar nodig verbeteren.  We willen een gemeente die naast de inwoner staat en toegankelijk is. Geen onbegrijpelijke brieven maar hulp en maatwerk. Tichtby.”