Categorieën
Humor

TANTE MARIE: “ER KOMT EEN NIEUWE PANDEMIE DOOR DE ZONNEALLERGIE-BACTERIE”

Mijn tante Marie weet het zeker: in de loop van juni is sprake van een nieuwe pandemie die wordt veroorzaakt door een vastgestelde zonneallergie-bacterie. Honderdduizenden burgers krijgen enorm last van rode, jeukende blaasjes, bultjes of vlekjes. En dat veel erger dan ooit tevoren. Rode blaasjes kunnen overgaan in zwart. De bultjes worden bulten. De vlekjes worden vlekken. Er is geen houden meer aan.

Thuis blijven heeft weinig zin, want de bacterie die de verschijnselen van de zonneallergie doorgeeft, tiert welig rond, potverdrie. Ook onder een parasol vertoeven biedt geen soelaas. Evenmin heeft dure zonnebrandolie geen effect. Het is dus menens.

En tante Marie kan het drommels weten. Haar man werkt voor het meest belangrijke instituut van het vaderland en dat is het RIVM. Deze oom Rien brengt tante Marie kundig op de hoogte. Er is inmiddels door het RIVM een spuitje ofwel vaccinatie ontwikkeld die de werking van de zonneallergie-bacterie tegengaat.

De gehele regeringsploeg Rutte4 is grondig geïnformeerd. Hugo de Jonge van Volkshuisvesting rijdt al in een geluidswagen in Rotterdam rond om met zijn fijne stem mensen te vertellen hoe het een en ander komt. Ook verleent hij, op basis van opgedane deskundige ervaring met de coronapandemie, zijn medewerking een anti-zonneallergiepaspoort te ontwikkelen.

Tante Marie spreekt over controles op dit paspoort bij de ingang van supermarkten, scholen, kerken, bibliotheken, restaurants, kantoren, stadhuizen, wijkcentra, bakkerswinkels en slagerijen.

Via internet komen er bulletins op welke locaties wordt gevaccineerd. Medische diensten van het leger en het Rode Kruis, alsmede hulpdiensten van aardige buurlanden, staan paraat om op even en oneven dagen te vaccineren. Dat zal volgens geijkte protocollen gaan.

Heel misschien komen Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra bij u aan de deur om met U in gesprek te gaan met het doel U te overtuigen een prikje toe te staan. Ze bellen wel vriendelijk aan natuurlijk!

Wopke komt graag bij de mensen langs, ook een beetje om kiezers terug te winnen.

Door een vaccinatie blijven we allemaal gezond. Niets aan de hand. Eventuele bijverschijnselen zijn niet geconstateerd. Met een beetje somber weer in juli en augustus en dus minder zon bestaat er een redelijke kans dat de zonneallergie-bacterie zijn heil overzee zoekt in het Verenigd Koninkrijk.

Tante Marie tenslotte: “Ik weet niet hoe het komt zo een-twee-drie.”

Wiebe Dooper