Categorieën
Cultuur Fryslân

Ontdek en beleef de fonteinen met 11fountains – de podcast

(tekst: https://11fountains.nl/ op Liwwadders.nl)

Vanaf vandaag is 11fountains – de podcast te beluisteren: 11 steden, 11 fonteinen, 11 verhalen in 11 podcasts van 11 minuten. De serie neemt de luisteraar mee op ontdekkingstocht langs de bijzondere (water)werken die elke Friese stad rijk is. Een aanvulling op het toeristisch aanbod voor de bezoeker én Friese inwoners. Destinatiemanagement Organisatie Merk Fryslân en 11fountains ontwikkelde de podcasts in samenwerking met Het Podcastlokaal.

Welkom in de grootste beeldentuin van Europa

In 2018 kregen elf sculpturen van internationaal gerenommeerde kunstenaars hun levensgrote vorm in de Friese steden, omdat Leeuwarden-Fryslân tot Culturele Hoofdstad van Europa uitgeroepen was. Elke stad kreeg een fontein die past bij de geschiedenis, het heden en de toekomst van desbetreffende locatie. Ter ere van het 5-jarig jubileum van de kunstwerken is 11fountains – de podcast gemaakt. De reeks belicht de schoonheid van de fonteinen gedurende alle seizoenen van het jaar en heeft als doel om inwoners en toeristen te verleiden om een of meerdere fonteinen te bezoeken. 11fountains – de podcast staat op alle bekende muziek- en podcastkanalen, waaronder: Spotify en iTunes.

Een unieke ervaring

In 11fountains – de podcast hoor je de stem van een Friese stadsbewoner, welke het verhaal van de fontein en andere hoogtepunten uit de stad vertelt en op die manier een uniek kijkje in de destinatie geeft. Zo zijn onder andere een stadsgids uit Leeuwarden, een historicus uit Franeker en de stadsomroeper van IJlst te horen. ‘Een podcast is een bijzondere en nieuwe manier om onze doelgroep kennis te laten maken met de fonteinen en daarmee de 11 cultuurhistorische steden. De serie is bedoeld om met je ogen dicht te luisteren. Je hoort de geluiden van de stad, je droomt weg en beleeft de plek op een speciale wijze’, aldus Lizzie Molenkamp, senior marketeer Visit Friesland.

Nieuwsgierig geworden naar meer informatie over de 11fountains? Bezoek dan: www.11fountains.nl.