Categorieën
Economie Onderzoek Sociaal

‘Meer vrouwelijke ondernemers, meer economische groei’

(tekst: Stichting MKB Financiering, een expertquote via ANP Expert Support op Liwwadders.nl)

De Code-V (Versnelt Vrouwelijk Ondernemerschap) is een overeenkomst tussen banken, non-bancaire aanbieders, zoals crowdfunding platformen en mkb fondsen en investeringsfondsen die samen afspreken om meer geld beschikbaar te stellen aan vrouwelijke ondernemers.

Dit is een heel belangrijk en goed initiatief. Want niet alleen zorgt de code voor meer gelijkheid en kansen voor vrouwelijke ondernemers, maar ook voor meer economische groei. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat ondernemingen met een vrouwelijk of meer inclusief managementteam aantoonbaar minder vaak failliet gaan.

Met gelijke kansen 7,5 miljoen meer ondernemers in Europa

Uit actueel onderzoek van OECD blijkt daarnaast dat er 44 procent meer ondernemers in Europa zouden zijn als iedereen gelijke kansen heeft. Dat zouden 7,5 miljoen meer ondernemers zijn, waarvan een belangrijk deel vrouwelijke ondernemers.

Deze veranderingen vergen een grote omslag in de financiële sector. Hiervoor zullen alle financiers meer aandacht moeten geven aan rolmodellen waarbij de successen van vrouwelijke ondernemers worden gedeeld. De Code-V organisaties zelf zullen ook meer open moeten staan voor vrouwelijke ondernemers door het aanstellen van meer vrouwelijke intermediairs en het aanstellen van vrouwen in afdelingen die de aanvragen beoordelen.

Ook kunt u raadplegen: https://www.liwwadders.nl/meer-vrouwelijke-ondernemers-meer-economische-groei/