Categorieën
Columns Humor

HILDEGONDA OVER DE HANDTEKENINGACTIE ‘MARK MOET BLIJVEN’

Terwijl ik gewoontegetrouw op maandag de was aan de lijn hang, komt mijn echtgenote Hildegonda driftig op me af en zegt: “De handtekeningenactie ‘MARK MOET BLIJVEN’ gaat van start. Jij helpt ook mee.”

Als ik kort daarna met Hildegonda aan de thee zit, brandt ze los: “Mark is dé Max Verstappen van de politiek, een Machiavellist pur sang en daarom moet hij als bovenste beste premier voor Nederland behouden blijven. Punt uit.”

“Ja, maar zijn tijdperk is over en Mark wil zelf weg”, zeg ik. “Met een groepje liberale vrouwen denk ik daar anders over. We overtuigen Mark met honderdduizenden handtekeningen, de actie loopt via internet, de Teldersstichting, JOVD en langs de deur. Onze liberale feminiene power zullen we eens laten zien”, aldus Hildegonda.

“Ik ga echt niet langs deuren om voor een handtekening te leuren. Dat is te vermoeiend vanwege een zere knie”, zeg ik verontschuldigend. “Dan sleep je maar met die voet. Geen smoesjes verder. Je bent al ingedeeld als handtekeningenjager in de Noorderwijk”, zegt Hildegonda overtuigend.

Diverse belrondjes van Hildegonda volgen met liberale VVD-partijgenotes. In een van de gesprekken zegt ze: “Die motie van wantrouwen van Kuiken en Klaver tegen Mark was beneden alle peil. Een vieze stoot onder de gordel. Ze trokken de motie weer in, nadat Mark zijn vertrek bekendmaakte, maar de linkse afkeer was weer blootgelegd.”

Vanavond ga ik met een VVD-handtekeningenlijst de Noorderwijk in met een zere knie. Dat wordt een fysieke slijtageslag. Hildegonda bestuurt de geluidswagen in deze wijk. Door enorme speakers schalt: ‘MARK MOET BLIJVEN.’

Wiebe Dooper