Categorieën
Boeken Fryslân

GROOTSTE BOEKENBEURS VAN NEDERLAND: 3 miljoen boeken te koop in Gorredijk

(tekst: persbericht op Liwwadders)

De grootste overdekte boekenbeurs van Nederland gaat op 17, 18, 19 en 20 mei weer los, voor de zestiende keer. Deze beurs, georganiseerd door Steven Sterk in Gorredijk, is uitgegroeid tot een ‘event’ waarvoor duizenden mensen uit het hele land naar Friesland komen.

Hoewel er in Nederland veel gesproken wordt over ontlezing, is daar op deze open dagen niets van te merken. Het is opvallend hoeveel papieren boeken over de toonbank gaan, gekocht door oud én jong.

De voorraad ramsj (afgeprijsde nieuwe boeken) bestaat uit ruim 3 miljoen boeken. Alle titels zijn scherp geprijsd. De toegang is gratis en elke koper krijgt een extra boek cadeau.

Ook dit jaar mogen de klanten door de oneindige paden lopen die anders verboden gebied zijn. Over een lengte van anderhalve kilometer liggen ruim 6.000 titels te koop.

Verdwalen is niet mogelijk, maar afscheid nemen van deze boekenwereld is voor veel mensen lastig. Steven Sterk is al jaren de grootste ramsjhandelaar van Nederland en Vlaanderen. Het woord ramsj in het boekenvak staat voor restpartijen. Hij begon in 1989 met een tijdelijk winkeltje in Sneek en later dat jaar met een boekwinkel en groothandel in Utrecht.

Sinds 2007 is de groothandel gevestigd in Gorredijk. Locatie: Hellingbaas 1, 8401 JH Gorredijk. Openingstijden: 17, 18, 19, 20 mei: 12.00 – 17.00 uur.

Ook kunt u raadplegen: https://www.liwwadders.nl/3-miljoen-boeken-te-koop-in-gorredijk/