Categorieën
Dieren Landbouw Nederland Politiek

Gedeputeerde na bijeenkomst met veehouders: ‘Drenthe werkt stapsgewijs aan een wolfvrije regio’

(tekst: Veldpost)

De Drentse BBB-gedeputeerde Egbert van Dijk (Natuur en landschap) ging deze week langs bij veehouders in de provincie die veel overlast ervaren van wolven. ‘De gevolgen van de komst en vestiging van wolven in Drenthe zijn groot. De maatschappelijke onrust, emotionele en economische schade en kosten nemen toe. Drenthe werkt stapsgewijs aan een wolfvrije regio’, schrijft de provincie in een verklaring.

Drenthe zag afgelopen maand een grote toename van aanvallen van de wolf op vee. Meerdere keren werd vee aangevallen ondanks preventieve maatregelen. Van Dijk: „De provincie maakt zich zorgen over de vele aanvallen en heeft samen met andere provincies onderzocht welke mogelijkheden er zijn om hiermee om te gaan. Drenthe onderzoekt wat er voor nodig is om met de interventierichtlijn wolf-vee aan de slag te gaan. Deze richtlijn houdt in dat bij herhaaldelijke aanvallen van een wolf op goed beschermd vee, een wolf uit de populatie genomen kan worden.”

Leest u verder via: https://www.veld-post.nl/artikel/936859-gedeputeerde-na-bijeenkomst-met-veehouders-drenthe-werkt-stapsgewijs-aan-een-wolfvrije-regio/