Categorieën
Politiek

FUSIE PVDA-GROENLINKS

(tekst: kerngroep RoodGroen)

We schreven er al eerder over: de ledengesprekken die GroenLinks en PvdA gezamenlijk door het hele land organiseren. De partijen gaan daar in gesprek met leden over linkse samenwerking en hoe we die vorm moeten geven. Dit alles natuurlijk in de context van de eventuele stap naar een gezamenlijke Tweede Kamerfractie, waar door onze moties bij zowel de PvdA als GroenLinks een ledenreferendum over gehouden moet worden vóór de eerstvolgende verkiezingen.

De ledengesprekken dienen als een manier om met elkaar in gesprek te gaan over de samenwerking en zullen voor de partijen ook momenten zijn om te peilen hoe er in de partij gedacht wordt over samenwerking.

Voor de partijen zijn dit dus belangrijke bijeenkomsten. En we weten zeker dat de mensen met zorgen over verdere samenwerking hier naartoe zullen gaan. Dat maakt het extra belangrijk dat wij hier ook vertegenwoordigd zijn, zodat de argumenten vóór samenwerking ook gehoord worden. Heb jij tijd om naar zo’n gesprek te gaan? Geef je dan meteen op en laat van je horen.

Vanuit de kerngroep van RoodGroen proberen we bij elk gesprek vertegenwoordigd te zijn. Maar hoe meer van ons erbij zijn, hoe beter. Kom dus ook naar een ledengesprek bij jou in de buurt en geef je mening. Hieronder een overzicht van ledengesprekken die nu op de agenda staan. Meer informatie over bijvoorbeeld locaties en tijden vind je hier of hier.

  • Maandag 8 mei in Den Haag
  • Woensdag 17 mei in Eindhoven
  • Zondag 21 mei in Sittard
  • Vrijdag 26 mei in Enschede
  • Vrijdag 9 juni in Groningen
  • Maandag 12 juni in Almere
  • Zaterdag 17 juni in Arnhem
  • Woensdag 21 juni in Utrecht (JS & DWARS)
  • Maandag 26 juni in Amsterdam
DWARS houdt referendum over linkse samenwerking Spannend! Leden van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, mogen zich in een referendum uitspreken over de samenwerking met de PvdA. Opnieuw een mooie kans om het belang van linkse samenwerking onder de aandacht te brengen en invloed uit te oefenen op de vorm waarin we dat doen. Wij roepen alle leden van DWARS daarom op zich uit te spreken via dit referendum. Stemmen kan t/m vrijdag 19 mei.

Het referendum bestaat uit 21 stellingen. Leden kunnen ‘voor’ of ‘tegen’ stemmen en in een aantal gevallen hun voorkeur aangeven. RoodGroen is het eens met alle stellingen die voor liggen. De belangrijkste daarvan zijn wat ons betreft de stellingen over een gezamenlijke kandidatenlijst (vraag 1), een gezamenlijke fractie (vraag 3) en een gezamenlijk verkiezingsprogramma voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen (vraag 5). Stem dus voor deze stellingen!

Moedig voorwaarts!

Annerijn Vink, Bas Elfrink, Daniël Boomsma, Frank van de Wolde, Gabriël van Rosmalen, Guido van Eijck, Lara Sijnesael, Laura Menenti, Maaike Stoop, Maia de Quay, Oscar Menger en Sam Altena