Categorieën
Politiek Sociaal Súdwest

Convenant SúdwestWerkt ondertekend

Maandag 12 september werd tijdens het Arbeidsmarktplatform in Cultuurhistorisch centrum De Tiid het Convenant SúdwestWerkt ondertekend. Het onderwijs, de ondernemers en de gemeente in Súdwest-Fryslân gaan samenwerken aan het realiseren van een goed werkende arbeidsmarkt die voorbereid is op een toekomst met vergrijzing en ontgroening.

Het gezamenlijk doel is om de drie partijen dichter bij elkaar te brengen, zodat er initiatieven ontstaan die ten goede komen aan de Arbeidsmarkt in Súdwest-Fryslân. Eerder zijn vanuit een samenwerking tussen de 3 O’s onder andere initiatieven als het Technolab en On Stage ontstaan.

Het dichter bij elkaar brengen van de partijen is geen doel op zich. De 3 O’s zetten zich samen in om talent in de regio te ontwikkelen, talent van buiten de regio aan te trekken en een leven lang leren onder volwassenen te stimuleren.

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het voor iedere werkgever een uitdaging om goed personeel te vinden. SúdwestWerkt helpt hierbij en dat zien de ondernemers wel zitten: “Deze ijzersterke combinatie van creatief denkende onderwijsinstellingen, gemeente en bedrijfsleven biedt kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt en bezorgt werkgevers gemotiveerde medewerkers”, vertelt Geert Jan Douma, algemeen directeur Koninklijke Douma Staal.