Categorieën
Fryslân Politiek

ANDRIES BOUWMAN WORDT DE NIEUWE BURGEMEESTER VAN OPSTERLAND

Dinsdagavond 23 mei is tijdens een openbare raadsvergadering in Beetsterzwaag bekendgemaakt dat de 38-jarige Andries Bouwman de nieuwe burgemeester van Opsterland wordt. Hij is lid van de ChristenUnie. Na de zomervakantie wordt Bouwman officieel geïnstalleerd.

Bouwmans wieg stond in de provincie Utrecht. Inmiddels woont hij al langere tijd in It Heitelân. Hij was als CU-wethouder in de gemeente Tytsjerksteradiel tussen 2018-2022 onder meer verantwoordelijk voor onderwijszaken.  

Er reageerden vijftien kandidaten op de vacante burgemeesterspost. De vertrouwenscommissie sprak achter gesloten deuren met geselecteerde kandidaten. Er bleven uiteindelijk twee kandidaten over, waarna de keus viel op Bouwman.

Tot op heden was VVD-er Lex Roolvink waarnemend burgemeester van Opsterland. Hij volgde in september 2022 Ellen van Selm (D66) op die toen werd benoemd tot burgemeester van Purmerend.

In het politieke circuit werd CDA-gedeputeerde Sietske Poepjes geregeld genoemd als mogelijk toekomstig burgemeester van Opsterland. Dat is niet uitgekomen.

WD