Categorieën
Columns Politiek

WIE MELDT ALS EERSTE DE PARTIJ VAN OMTZIGT: AD OF TELEGRAAF?

Landelijke media zitten op het vinkentouw om als eerste melding te maken van de nieuwe politieke partij van Omtzigt, want die gaat er zeker komen. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf acht ik de grootste kanshebbers voor deze journalistieke primeur. Via allerlei bestaande en nieuwe netwerken wordt daarover binnen het circuit van Omtzigt geprobeerd iets te weten te komen.

Of is De Telegraaf het Algemeen Dagblad te slim af?

De komende dagen kondigt Omtzigt de naam van zijn nieuwe partij aan. Vanuit deze debuterende partij gaat de briljante Twentenaar zijn op 9 juni in de Koepelkerk van Leeuwarden aangekondigde stille revolutie verder vormgeven. Omtzigt gaat – hoe dan ook – voor een politieke aardverschuiving in Nederland zorgen. En die grote wijziging wordt vanuit het politieke midden gestalte gegeven.

De Leeuwarder Courant acht ik kansloos op de primeur rond Omtzigts partij.

Het is aan te bevelen dat Omtzigt zich niet bezighoudt met de organisatie van de partij, maar zich puur richt op inhoudelijke zaken van de campagne die na het zomerreces in volle hevigheid losbarst. Na het omvallen van Rutte IV ligt het gehele politieke speelveld open en daar kan de voormalige CDA-er Omtzigt glansrijk van profiteren.

Een zeer groot deel van de kiezers heeft hoge verwachtingen van Omtzigt. Hopelijk kan hij die waarmaken met zijn nieuwe partij. Nu nog even afwachten of het Algemeen Dagblad of De Telegraaf die partij als eerste op de voorpagina heeft staan!

Wiebe Dooper