Categorieën
Fryslân Ingezonden Natuur en milieu Politiek

‘Veel politici van het moderne GroenLinks zijn er niet meer om het verschil te maken’

(tekst: ingezonden stuk Jan Atze Nicolai op Liwwadders.nl)

Het Groene Hartzeer en De Hem

Het is dan toch gebeurd. Het nieuwe GroenLinks Leeuwarden heeft ingestemd met de bouw van Groot Hem in de Zuidlanden. Het plan gaat na jaren van onderzoek en debat gewoon door in vrijwel ongewijzigde vorm.

Vanaf 2002 heeft PAL/GroenLinks zich ingezet voor de historische structuur en de ecologische waarde van de Zuidlanden. Jarenlang hebben vervolgens de recentere GroenLinks-fracties na kunnen denken over De Hem en een verantwoorde groene bufferzone.

Maar nee: het zit er niet in. Het Groene Hart versmalt tot een dwaalspoor. Slechts een onderzoek naar meer sociale woningbouw in De Hem is er uit gesleept. En als dat niet haalbaar is: geen probleem.

Bij ondermijning van de sociale en ecostructuur kun je kennelijk op Nieuw Salonfähig GroenLinks rekenen, als het maar in het coalitieakkoord staat. Wat moeder aarde, de weidevogels en de Zuidlanders ervan vinden is verder niet interessant.

Leest u verder via: https://www.liwwadders.nl/veel-politici-van-het-moderne-groenlinks-zijn-er-niet-meer-om-het-verschil-te-maken/