Categorieën
Columns

TOPWETHOUDER MICHEL RIETMAN IS GRAAG BESCHEIDEN

PvdA-wethouder Michel Rietman in de gemeente Súdwest-Fryslân is wars van ijdeltuiterij. Hij wordt liever gewaardeerd vanwege zijn uitstekende kennis en kunde. Meneer Rietman is het type bestuurder waar de Mienskip naar hunkert en grutsk op mag zijn. Het is mogelijk dat hij uitgroeit tot een sociaaldemocratische visionair.

Vanuit zijn portefeuille Gastvrijheidseconomie zegt wethouder Rietman op tamelijk bescheiden wijze iets over de Pottenplannen:

“Ik zie zoveel kansen om een recreatiegebied te creëren voor allerlei doelgroepen. Een mooie wandelstructuur, allerlei activiteiten voor jong en oud en diverse mogelijkheden om van het water en de natuur te genieten. Maar eerst moeten we ervoor zorgen dat het gebied die ontwikkelingen kan opvangen door de basisvoorzieningen op orde te brengen.”

De Sneekers hebben het getroffen met bestuurder Rietman, ook gezien het verloop van de afgelopen Sneekweek. Hij uit zich daarover nogal terughoudend:

“Prachtig, zo’n divers programma waarbij de watersport toch echt weer centraal stond. De Sneekweek heeft een geweldige impact op de stad Sneek, de ondernemers en de inwoners. Als echte Sneker ben ik trots op het verloop van deze mooie Sneekweek. We zijn het met z’n allen nog niet verleerd.”

Michel Rietman is dus un echte Sneeker. Gewelduch. Deur syn liïf stroamt ut Heabeltsje-bloëd. Miskien krijt dizze gewoane PvdA-er nochrus un monument naast Gerbrandy op ut Skaapmarktplein. Dy gelúden klinke in ut Sperkhem en wat straaten inne Noarderhoek. Logies eigenluk.

In het afgelopen najaar opende wethouder Rietman de fietsstraat tussen Sibrandabuorren en Tersoal in de Lege Geaen. Wederom passende uitlatingen:

“De loonbedrijven zijn hier uit eigen beweging gekomen om kinderen te helpen beter zichtbaar te zijn. Dat vinden we geweldig. Dat zij hier met trekkers en al zijn gekomen is indrukwekkend en natuurlijk leuk voor de kinderen. We moeten er samen voor zorgen dat het veilig is en blijft op straat. Ik denk dat deze dorpen een heel mooi voorbeeld zijn van een goede samenwerking.”

Ook wat betreft het luisteren naar de bevolking zoals inzake het vraagstuk van het drukke zebrapad bij de Zwetteschool, komt de wethouder Rietman met zinnige en begrijpelijke uitlatingen:

“Ik vind het zo belangrijk dat we luisteren naar de behoeftes van onze inwoners. En dat is nu juist wat de politiek vaak verweten wordt niet te doen. We kunnen niet altijd instemmen met verzoeken, maar we willen wel het gesprek aangaan.”

Fijne feestdagen en ga zo door meneer Rietman.

Wiebe Dooper