Categorieën
Beleid Landbouw Natuur en milieu Nederland Politiek

STOOMCURSUS STIKSTOF VOOR STATENLEDEN

(tekst: De Nieuwe Denktank)

De Nieuwe Denktank kijkt terug op een geslaagde eerste editie van onze Stoomcursus Stikstof voor Statenleden. Op 20 april verzamelde zich in Zwolle een politiek divers gezelschap. Statenleden van veel verschillende fracties zijn door de coauteurs van het stikstofrapport van DND bijgespijkerd over de mogelijkheden die de provincie heeft om haar eigen koers te varen rondom natuur en stikstof.

Marinus den Hartogh, Sander Smit en Quinten Pluymaekers gingen in hun presentatie onder anderen in op de recente uitspraken van de Raad van State en de juridische ruimte binnen het Europese en Nederlandse stikstofbeleid. Op deze manier kregen de aanwezige Statenleden een goed beeld van de gereedschapskist die zij van de kiezer in handen hebben gekregen bij de verkiezingen van 15 maart.

Na het succes van de eerste stoomcursus stikstof organiseert De Nieuwe Denktank een tweede editie op dinsdagavond 23 mei van 19:00 uur tot 21:00 uur in Eindhoven. Betrokkenen in het stikstofdebat die door de bomen het bos niet meer zien, zijn van harte uitgenodigd! Voor aanmelding en meer informatie: info@denieuwedenktank.nl.