Categorieën
Politiek

PvdA-voorzitter Sent schrijft aan de leden

Geachte leden,

Een nieuw links verhaal voor Nederland: dat is waar de wetenschappelijke bureaus van de PvdA en GroenLinks de afgelopen maanden samen aan hebben gewerkt. Ik ben samen met Katinka Eikelenboom, de partijvoorzitter van GroenLinks, heel blij dat Tim ‘S Jongers en Noortje Thijssen als directeuren van onze wetenschappelijke bureaus samen de pen hebben opgepakt. Vandaag presenteren zij hun visie voor dit nieuwe, linkse verhaal: ‘Onze toekomst‘. 

Het is het startschot van een inhoudelijke dialoog binnen en buiten de partijen. We roepen leden, geïnteresseerden en (ervarings)deskundigen dan ook op om in gesprek te gaan over wat nodig is om de kloof tussen arm en rijk te dichten en te zorgen voor een eerlijke, klimaatvriendelijke samenleving. 

Tijdens de congressen van GroenLinks en de PvdA op 4 februari starten we het gezamenlijke gesprek. In het voorjaar organiseren we diverse bijeenkomsten door het land om dit gesprek te vervolgen. Naast dit discussiestuk wordt op veel meer plekken in de partijen gewerkt aan een gezamenlijk verhaal. Een goed voorbeeld is het visiestuk ‘Felrood en Knalgroen’ van de Kamerleden Suzanne Kröger en Joris Thijssen. Samen bouwen we de komende tijd aan onze agenda.

Alle bijdragen – in dialoog en op papier – worden gebruik om na de zomer de balans op te maken en te bepalen hoe we de samenwerking tussen onze partijen nader vormgeven richting Tweede Kamerverkiezingen. Die keus ligt uiteindelijk bij de leden. Voor nu kijken we uit naar een voorjaar vol met gesprek, debat, ontmoeting, en links-progressieve, sociale en groene beweging.

Zien we je zaterdag op het congres in Den Bosch om te bouwen aan een nieuw links verhaal voor Nederland?

Hopelijk tot dan, Esther-Mirjam Sent
Partijvoorzitter PvdA