Categorieën
Politiek Politieke en ambtelijke cultuur

Onderzoek naar Wassenaarse integriteit en bestuurscultuur

(tekst: Binnenlands Bestuur)

‘Bedreigende’ bejegening, ‘banale woorden’ en gescheld in de raad. De burgemeester van Wassenaar kondigt een onderzoek aan.

Coalitiebreuk

De Wassenaarse VVD stapte op 1 december uit de coalitie. De VVD-fractie kon niet instemmen met een ozb-verhoging van 20 procent in 2023. Voormalig coalitiepartij Hart voor Wassenaar heeft deze week aangegeven zich voorlopig niet meer te willen binden aan een coalitie. Coalitiepartijen Lokaal Wassenaar en GroenLinks zijn nog op zoek naar een nieuwe coalitiepartner. VVD-wethouder Caroline Klaver-Bouman, oudgediende in de Wassenaarse gemeentepolitiek, deed in haar afscheidsspeech in de raad een boekje open over het gedrag van een andere wethouder. Zijn bejegening van medewerkers en raadsleden zou ‘buiten alle normale omgangsvormen’ zijn geweest. Reden voor burgemeester Leendert de Lange (VVD) om een onderzoek in te stellen naar de integriteit en bestuurscultuur.

Leest u verder via: https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/wassenaarse-burgemeester-stelt-onderzoek-naar-bestuurscultuur