Categorieën
Commentaar Politiek Protest Sneek Súdwest

LUDIEK PROTEST IN SNEKER STADSGRACHT TEGEN AUTOLUWE PROEF

In de stadsgracht langs het Hoogend in de Waterpoortstad is een ludiek protest gaande tegen de autoluwe proef van de Sneker binnenstad. Op de etalagepop staat ‘Autoluw? Middenstand uitgekleed!’ BREKT.NL ontving van vier inzenders hierover fotomateriaal.

Tweede foto van het ludieke protest tegen ‘autoluw’.

CDA-wethouder Bauke Dam verkondigde op de eerste bijeenkomst van dinsdagavond 9 april over de toekomstvisie van de Sneker binnenstad dat ‘de proef het college het elke dag bezighoudt’. En dat er dagelijks telefoontjes of opmerkingen binnenkomen, aldus de Leeuwarder Courant van 10 april.

CDA-wethouder Bauke Dam begrijpt in onvoldoende mate de gevolgen van de autoluwe proef voor winkeliers en inwoners van Sneker wijken als Noorderhoek en Sperkhem. © CDA SWF

Het wordt hoog tijd dat wethouder Dam eens grondiger nadenkt over de slechte opzet en overeenkomstige uitvoering van de proef, want het overgrote deel van de Snekers is erop tegen. En het is aan te bevelen dat hij over de gevolgen van de autoluwe proef zich meer gaat oriënteren bij winkeliers en minder tijd besteedt aan overleg met het bestuur van Verenigd Ondernemend Sneek.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
Leeuwarder Courant, woensdag 10 april 2024.