Categorieën
Columns Media

Hoe lang houden Friesch Dagblad en Leeuwarder Courant elkaar nog scherp?

Communicatiespecialist en historicus Peter Boomsma publiceert in 2020 De kracht van het lokale – Zicht op het Friese medialandschap. Een interessante uitgave waarin zeventien mensen uit de journalistiek aan het woord komen.

Hoofdredacteur Ria Kraa van het Friesch Dagblad zegt op pagina 48: ‘In het FD en de LC lees je hele issues over wat hier in de provincie gebeurt.’

Ook beweert Kraa dat het een voordeel is dat beide kranten vallen onder de NDC Mediagroep. Ten tijde van deze uitspraak weet Kraa nog niet dat dit concern eind 2020 onderdeel wordt van het Belgische Mediahuis.

Kraa weet inmiddels, langer dan u en ik, dat het Friesch Dagblad een digitale krant wordt. Het voortbestaan van deze bijzondere christelijke krant staat overigens op het spel, omdat een fusie met de LC een serieuze optie is.

Dagblad van het Noorden, dat nog onder de journalistieke hoede uitkomt van hoofdredacteur Evert van Dijk, kan ook in die fusie meegaan. DvhN is het regioblad van Mediahuis in Groningen en Drenthe.

Over bepaalde tijd houdt één grote Friese of noordelijke krant de rest van Nederland scherp. Niet op papier maar via uw digitale scherm.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
Peter Boomsma. De kracht van het lokale – Zicht op het Friese medialandschap. Uitgeverij Louise uit Grou, 2020.