Categorieën
Columns Humor

1 JANUARI 2031: HET RODE LAND VAN FRANS TIMMERMANS

Het is 1 januari 2031. De NIEUWE TIJD breekt aan. Het Rode Land van Frans Timmermans is er. Burgers, boeren en boerinnen zijn gelijk. Iedereen is herboren. Het gaat allemaal vanzelf. Ook Gods hand komt er niet aan te pas.

In de nieuwjaarsnacht van 1 januari 2031 schudt U familieleden, andere naasten en de buren een warme hand met een rood hoedje op. Het knallend vuurwerk loopt een beetje uit de hand, maar de communistische buurtwerker staat in zijn kracht en lost die kleine kwestie met een gesprekje passend op.

In de loop van nieuwjaarsdag 1 januari 2031 merkt U direct hoe milieuvriendelijk alles is, want de overbuurman start zijn vuile diesel niet meer. Dat vervoermiddel is door de rode jeugdbrigade van de gemeente onklaar gemaakt.

Heel snoezig is dat leden van Partij voor de Dieren op deze feestelijke nieuwjaardag op het gemeentelijk Rode Plein met wolven leuke spelletjes doen. Ook knuffelen ze lieve zeehonden in een warmwaterbad. De jongerenafdeling van deze partij bereidt acties voor om de laatste kanariepieten vrij uit kooien te laten vliegen.

Tv-Staatszender Rood Plus opent 1 januari 2031 met een reeds aangekondigde hoofdbijdrage. Daarin spreekt de bedlegerige Grote Rode Ziener Frans Timmermans de burgers, boeren en boerinnen van het brave polderlandje toe. Voordat hij zijn woordje doet, krijgt Frans van twee zorgzusters een fruithapje met stukjes framboos en aardbei.

Op de eerste dag van 2031 valt de stroom wel herhaaldelijk uit. De wieken van gemeentelijke windmolens zijn afgeknapt en liggen daardoor in het gras. En vanwege teveel aangeleverde energie van zonnepanelen ligt het netwerk ook behoorlijk wat uren stil.

Wat staat ons te wachten?

In de Snackbar van de Overheid op de hoek kunnen burgers terecht voor gebakken spinnen, licht gefrituurd natuurlijk ongedierte en onbekende reptielen uit de Oriënt. Op basis van iedere geconsumeerde gezonde snack ontvangen kinderen een bon met korting voor de peperdure toegang tot rood staatsonderwijs.

Ach, uiteindelijk valt alles mee. De dierbare burgers van het Rode Vaderland snappen dit. Zo niet, dan wordt dat ingeprent.

Wiebe Dooper