Categorieën
Nederland Politiek

Tjeerd de Groot definitief op plek 10 D66-kandidatenlijst

Tjeerd de Groot uit Woudsend, Tweede Kamerlid voor D66 en woordvoerder landbouwzaken, neemt de tiende plaats in op de kandidatenlijst voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Op de conceptlijst staat hij nog als twaalfde gepositioneerd.

Nog enkele zittende Tweede Kamerleden worden de afgelopen week door D66-leden gewaardeerd met een hogere plaats. Joost Sneller stijgt van negen naar vijf. Een opvallende waardering is er voor Wieke Paulusma, woordvoerder zorgzaken. Aanvankelijk staat ze op een veertiende plaats, maar stemmende leden waarderen haar met een zevende plek op de sluitende lijst.

Jieskje Hollander uit Heerenveen daalt van zestien naar plek 21. Hilde Tjeerdema, voormalig D66-wethouder in Leeuwarden, schuift door van plek 46 naar 41 op de definitieve lijst.

Lijsttrekker Rob Jetten:

D66 is klaar voor de verkiezingen. Ik geloof in dit team. Deze nieuwe generatie D66’ers kan voortbouwen op resultaten én verandering brengen. Voor klimaatactie, zodat we eraan gaan verdienen. Voor het beste onderwijs voor ieder kind. Voor alle mensen die hard werken maar te weinig overhouden aan het einde van de maand.”

WD