Categorieën
Columns Fryslân Media Politiek

SIETSKE POEPJES VERLAAT DE TERP

CDA-ster Sietske Poepjes is nog even gedeputeerde in It Heitelân. Daarna ambieert ze een functie buiten Fryslân in het publieke bestuur. Misschien wordt ze wel ergens burgemeester. Dat vertelt ze aan Eric Ennema en Andries Bakker in It Polytburo van vrijdagavond 16 juni 2023.

Met Poepjes is het altijd gezellig aan tafel. Ze vertelt opgetogen over het afronden van infrastructurele projecten, zoals de Centrale As en de Haak om Leeuwarden. En met bepaalde dossiers is er niet geluisterd naar klachten van burgers. Dat anders gemoeten, aldus de CDA-ster.

‘Een blunder waar ze intussen wel om kan lachen, is het zingende asfalt dat in 2018 op de N357 tussen Stiens en Leeuwarden werd aangelegd. Door over de strepen op de weg te rijden, klonk het Fries volkslied’, schrijft de Omrop.

Ondanks teleurstellende verkiezingsuitslagen van haar partij, vindt Poepjes dat meer CDA beter voor Nederland is. Het is jammer dat Ennema en Bakker daar niet of nauwelijks op ingaan, want Poepjes praat graag. Bij genoemd journalistieke duo ontbreken ook vragen over het landelijke optreden van de CDA-kopstukken Hoekstra en De Jonge.

De lezing van haar voormalig partijgenoot Pieter Omtzigt in het Leeuwarder Koepeltheater op vrijdag 9 juni, komt eveneens niet aan de orde. Daar had ik Poepjes graag wat over horen zeggen. Het blijft nogal algemeen in deze aflevering van It Polytburo. De handige Poepjes bepaalt de gang van zaken en de sfeer.

Poepjes verlaat de pôlle en wordt na de zomervakantie niet ingehaald als burgemeester van Heerenveen. Haar loopbaan gaat dus verder buiten It Heitelân. Ongetwijfeld – mede – op aandringen van CdK Brok.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1211630/sietske-poepjes-wil-verder-als-burgemeester-maar-wil-buiten-fryslan