Categorieën
Columns Humor Sport

ORANJE IS OUD

Oranje voetbalt als een stel bejaarden. Het spel is flets en flauw. De bal rolt voorspelbaar 15 meter naar links of rechts en soms nog vaker achteruit. Aanvoerder Virgil wijst wel naar voren maar durft zelf nauwelijks de kalklijn rond de middenstip te passeren. Speelmaker Frenkie dribbelt ook ergens zieltogend rond in dat gedeelte.

Bondscoach Louis roept dat het mogelijk is om goud te halen. Hij geeft praattherapie aan een seniorenelftal. Ajax-spelers als Blind, Bergwijn en Timber lijden aan kleurenblindheid door de bal te geregeld in te leveren bij de tegenstander.

De alom gevierde topspeler Memphis draait en draait maar passeert nauwelijks een medespeler. Memphis heeft net een rapplaatje uitgebracht en komt daar nog van bij. Rond nieuwjaar wordt ergens zijn herstel verwacht.

Tussen de wedstrijddagen door gamen de Oranje-spelers op hun kamer, maken selfies met familieleden of appen naar het fijne vaderland. Ze weten niet meer wat klaverjassen is. Blaasvoetbal is daarentegen bij Virgil, Frenkie en de anderen in trek. Door een keer diep adem te halen vliegt de bal wel zomaar een eind naar voren.

Oranje snakt naar het einde van het WK. Lekker naar huis om Sint en Piet te onthalen. Schoonmoeder geeft gebreide sokken als cadeau. Tante schenkt een warme muts. Vervolgens breekt de kersttijd aan. Ook altijd lastig.

Wiebe Dooper