Categorieën
Humor

ONALLEDAAGS

Een geslaagde grap heeft meestal een onverwachte wending. Toen ik ergens mededeelde dat fietsen grondwettelijk verboden diende te worden, was er iemand die dat heftig tegensprak. Uit milieuvriendelijk oogpunt zou de regering nooit met een dergelijk wetsvoorstel horen te komen. Vanwege dit ludieke debat stuurde ik de kritische provinciegenoot onderstaande passages.

Veel leesplezier.

WD

ONALLEDAAGS

Mijn nicht van 75 rookt sigaren bij de vleet. Ze foetert op haar dochter die aan fitness doet. Een kleinzoon die marathons loopt, komt er bij deze nicht niet in.

Haar zesde stiefbroer komt vorige zomer uit de gevangenis en groeit in een eigentijdse rol. Hij wordt een uitstekende assistent-dameskapper.

Schoonmoeder belandt in de Jumbo tussen kratten Heineken met haar scootmobile. De lieverd vertrouwt me toe dat ze louter voor de zuivel naar de winkel ging.

Een dierbare achterneef trouwt met zijn buurman. De liefde in het huwelijk duurt bijna vier maanden. De scheidingsperikelen houden langer stand.

Een negende schoondochter krijgt een kunstnier en een lever uit Indochina. Ook heeft ze een hart van goud, behalve op zondag. Ze appt en roddelt dan maar raak.

Mijn vierde dochter bestuurt een vliegmachine. Als pilote maakt ze via de intercom grapjes over neerstorten. Dat is lekker niet waar.

Overgrootvader Hein laat Jehovah’s getuigen altijd binnen en biedt ze slappe thee aan en toast met verschimmelde kaas. Dat is geen reclame voor onze gegoede familie.

Een buurvrouw verkoopt een duif naar China voor enkele tonnen. De resterende bewoners uit de duiventil gaan vrijwillig mee naar de afhaalchinees.

Oudtante Eva uit Amsterdam is even schijndood. Gister vertelt ze in de ochtendkrant dat een nieuwe pruik niet meer helemaal door het ziekenfonds wordt vergoed. En dat is echt zo.

© Wiebe Dooper