Categorieën
Dieren Ethiek Juridisch Nederland Overheid Politiek

Inbrekers, brandstichters en andere delinquenten: het dubieuze netwerk van Esther Ouwehand

(tekst: Wouter Roorda op wyniasweek.nl)

Een applausje voor de activisten voor het zichtbaar maken van de misstanden en het verspreiden van de beelden, vroeg Esther Ouwehand in 2019 op een bijeenkomst van Animal Rights (AR). Dat de beelden waren gemaakt door actievoerders die illegaal stallen en bedrijfsterreinen waren binnengedrongen, vormde voor de huidige fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD) kennelijk geen beletsel. Ook ging ze er klakkeloos vanuit dat er niets in scène was gezet.

Volgens landbouworganisatie LTO Nederland zijn acties als insluipingen in stallen en vernielingen op boerenerven en bij aan de veehouderij gerelateerde bedrijven aan de orde van de dag. Desondanks antwoordde minister van Justitie Dilan Yeşilgöz op Kamervragen dat uit het meest recente Dreigingsbeeld Terrorisme van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)zou blijken dat ‘de Nederlandse dierenrechtenbeweging al lange tijd klein is en zich voornamelijk uit in vreedzame demonstraties’.

Leest u verder via: Inbrekers, brandstichters en andere delinquenten: het dubieuze netwerk van Esther Ouwehand – Wynia’s Week (wyniasweek.nl)