Categorieën
Commentaar Financiën Politiek Sneek Verkeer

GENOEG SNEKER WINKELIERS ZIJN AUTOLUWE PROEF BEU

Uit de geregelde gesprekken die BREKT.NL voert met winkeliers uit de Sneker binnenstad is een conclusie klip en klaar: ze zijn de autoluwe proef beu. Ook is er binnen Verenigd Ondernemend Sneek, de VOS, geen juichstemming over de gang van zaken rondom de verkeersproef.

Een winkelier deelt kortgeleden mede dat er heel vaak open plekken zijn op het parkeerterrein bij de Bristol aan de Prins Hendrikkade. Hij woont er namelijk vlakbij en loopt er dagelijks enkele keren langs.

Wethouder Rietman tijdens een persbijeenkomst over de autoluwe proef. © Jeroen van der Kallen

Een andere winkelier vertelt dat verantwoordelijk PvdA-wethouder Rietman van mening is dat er ondernemers zijn die de oorzaak van een verminderde winkelomzet teveel neerleggen bij de autoluwe proef. En hij probeert tijdens bezoeken de ondernemers zoveel mogelijk een spiegel voor te houden.

Ook komt een ondernemer op een tienminutengesprek en geeft aan dat de zaken niet goed gaan. Daarop wordt vanaf de kant van de gemeente Súdwest-Fryslân gezegd dat er toch compensatie mogelijk is. De ondernemer is hier teleurgesteld over, omdat dit geen gezond zakendoen is.

Wiebe Dooper