Categorieën
Commentaar Natuur en milieu Politiek Verkeer

EEN PLUSJE VOOR GROENLINKS IN SÚDWEST

De tweehoofdige fractie van GroenLinks in Súdwest, Idske Koopmans en Edwin Cnossen, steunt vooralsnog de autoluwe proef van het college. Gezien de uitgangspunten van de partij met betrekking tot milieu en leefbaarheid is dat begrijpelijk. Maar inmiddels beseft de partij ook de negatieve gevolgen van het verkeersproject.

In een eerder stadium geeft de partij aan dit mediapodium te kennen de positie van winkeliers in de gaten te houden. Bij een bezoek aan een winkel aan de Singel wordt aan BREKT.NL verteld dat fractieleden van GroenLinks hebben geïnformeerd naar de stand van zaken in het bedrijf door de autoluwe proef. Ook krijgt nog een andere winkel aan de Singel bezoek.

Raadslid Edwin Cnossen van GroenLinks. © SWF

GroenLinks spreekt dus een tijdje geleden geen loze woorden uit tegen dit mediapodium en is het bezoeken van de winkels gewaardeerd. Tenslotte ontgaat het de partij niet dat onder meer werkverkeer van bewoners uit Sneek en omliggende dorpen dagelijks meer kilometers maken door het blokkeren van de Singel en de Prins Hendrikkade, waardoor een zekere mate van milieubelasting optreedt.

Wiebe Dooper