Categorieën
Columns Humor

DWANGBUIS55 IS GEEN COMPLOT, MAAR WEL EEN SEKTE

55academische commissies verrichtten onderzoek naar de maatschappelijke beweging DwangbuiS55. De hoofdconclusie van dit uitstekende research luidt als volgt: DwangbuiS55 is geen complot, maar wel een sekte.

Het onderzoek kreeg van de Eerste en Tweede Kamer legitiem bestaansrecht, omdat DwangBuiS55 op basis van malle inhoudelijke beweegredenen Nederland anders vorm wil geven. Deze maatschappelijke beweging vindt dat iedere Nederlander tussen 18 en 78 levensjaren 55 keer per jaar naar de supermarkt mag gaan om inkopen te doen. En daarnaast niet sneller dan 55 kilometer met de automobiel aan het verkeer mag deelnemen.

DwangbuiS55 ijvert er ook voor dat boeren, boerinnen, boerenknechten, werknemers van agrarische toeleveringsbedrijven niet vaker dan 55 maal per maand mogen appen. DwangbuiS55 wil dat bejaarden minimaal 55 meter uit elkaar wonen. En DwangbuiS55 overweegt bij zware verkeersovertredingen en crimineel gedrag het invoeren van 55 zweepslagen, die worden overgenomen uit een bevriende godsdienstige cultuur.

Welgeteld 55 sperzieboontjes per blik.

DwangbuiS55 wil dat het voedselministerie erop toekijkt dat blikken sperzieboontjes en doperwten beslist niet meer dan 55 stuks bevatten. DwangbuiS55 wil herinvoering van 55 leerlingen per klas. Deze maatschappelijke beweging heeft in het handvest nog exact 55 andere dwaze en dolle maatregelen staan.

De leiding van DwangbuiS55 is aangesteld door een zeer wijze sekteleider die zich schuilhoudt in het Andes-gebergte op een snijpunt van 55 beken en 55 heuvels. Afgevaardigden van de 55academische commissies hebben dat vastgesteld en op basis van die geografische achtergrond en samenhang wetenschappelijk geconcludeerd dat DwangbuiS55 geen complot is, maar wel een sekte!

Wiebe Dooper