Categorieën
Nederland Sneek Súdwest Verkeer

CENTRUM SNEEK WERD IN ÉÉN KEER AUTOLUW MET EEN PROEF, IN DELFT GAAT DAT IN FASES

Op basis van nogal wat kritiek heeft B&W van Delft het besluit genomen om de plannen voor het autoluwe centrum aan te passen. Dat vindt nu in twee fases plaats. ‘We bouwen rust in en nemen de tijd om te kijken hoe het uitpakt’, schrijft Omroep West.

Er brak een storm aan reacties los tegen de plannen om de binnenstad van Delft ontoegankelijk te maken. Een relevante klacht ‘was de angst dat er in de parkeergarages rond de binnenstad niet genoeg ruimte zou zijn voor de auto’s die van de straat worden verbannen’. GroenLinks-wethouder Frank van Vliet geeft aan dat een deel van de parkeerplekken op straat nog twee jaar bestaat.

In Sneek werden inwoners en ondernemers door middel van een autoluwe proef op dinsdag 2 januari 2024 direct geconfronteerd met het afsluiten van vier straten in het centrum, waaronder twee relevante routes: de Singel en Prins Hendrikkade.

Op dinsdag 18 juni neemt het college van Súdwest-Fryslân het besluit over aanpassingen aan de autoluwe proef van de Sneker binnenstad. Onder meer de werkgroep binnenstad van de VOS (Verenigd Ondernemend Sneek) heeft zich sterk gemaakt om de Prins Hendrikkade open te stellen voor verkeer en hoopt dat het college dusdanig handelt. Maar er circuleren ook binnen ondernemerskringen geruchten dat verantwoordelijk wethouder Rietman dit niet gaat doen.

Wordt vervolgd.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4846537/geen-autos-meer-in-binnenstad-maar-verbod-wordt-niet-in-een-keer-ingevoerd