Categorieën
Columns Media

BREKT.NL WENST U EEN GEZONDE BLIK OP 2024!

Wim Schut verdient met deze prachtige beeldopname bij Termunterzijl aan de Eems de fotografische uitsmijter van het oude jaar!

BREKT.NL blijft in 2024 doorgaan met het publiceren van gevarieerde berichtgeving: historische en culturele bijdragen, columns, droge humor uit de moppentrommel, artikelen over kunstenaars, niet te vergeten de prachtige beeldopnames van een brede groep fotografen, artikelen uit de landbouw, politieke informatie et cetera.

BREKT.NL durft zaken omtrent integriteit van Friese bestuurders aan de orde stellen. In dit kader is het nog steeds belachelijk dat CdK Arno Brok, de hoogste ambtsdrager in en van Fryslân, zijn woordvoerder Gerrit Hofstra handhaaft, terwijl deze laatste de partner is van Ingrid Spijkers, hoofdredacteur van Omrop Fryslân. Brok degradeert met dit geblunder Fryslân tot een klein benepen gewest.

Sowieso valt Omrop Fryslân niet te betrappen op veel hoogstaande berichtgeving. De aandacht van hoofdredacteur Spijkers is met name gericht op evenementen en het terpgebeuren van Aukje en Auke, Tjitske en Tjitse, Sijbrigje en Sijbren.

Het kan zijn dat het mediabeleid van een nieuw kabinet erop gericht is de positie van regionale omroepen, waaronder Omrop Fryslân, te verzwakken. Deze zender ontvangt over 2021 een bedrag van € 10.922.031 subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en over 2022 € 11.441.556. (https://static.omropfryslan.nl/pdf_algemeen/Jaarverslag_2022_stichting_Omrop_Fryslan.pdf) Er bestaat geen enkel bezwaar om een kwalitatief tegenvallende zender als de Omrop minder geld te geven.

Houdt uw hoofd koel in 2024! Daar hoort in het nieuwe jaar ook een gezonde blik bij.

Wiebe Dooper