Categorieën
Commentaar Politiek

Brabantse Henriëtte van Hedel geen kandidaat-Kamerlid voor NSC

Nog voordat de officiële kandidatenlijst van Nieuw Sociaal Contract voor de Tweede Kamer bekend is gemaakt, meldt Omroep Brabant dat Henriëtte van Hedel uit Boxtel daarvan geen deel uitmaakt.

Van Hedel was namens Alliantie lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023, maar ze slaagde er niet in een zetel te bemachtigen. Alliantie deed in Noord-Brabant mee aan deze verkiezingen en in Drenthe en Overijssel. Ook in deze twee provincies werd geen zetel behaald.

‘Van Hedel richtte in 2019 met een groot aantal gelijkgestemden de stichting Sociale Christendemocratie op’, schrijft Tessel Linders van Omroep Brabant. En bij deze stichting was Pieter Omtzigt nauw betrokken.

Ook was de Brabantse in 2022 betrokken bij de totstandkoming van De Nieuwe Denktank, waarmee Omtzigt contacten onderhield. De komende tijd richt Van Hedel haar aandacht vanuit De Nieuwe Denktank op onderwijsthematiek.

Ook blijft ze actief voor Alliantie. ‘De partij doet niet mee aan de verkiezingen in november, omdat de speerpunten van de partij dubbelen met die van Omtzigt’, aldus Omroep Brabant. Dat is nogal logisch, omdat Alliantie met de Provinciale Statenverkiezingen van maart er niets van terecht bracht en bij de partij een breed kader ontbreekt.

Henriëtte van Hedel: ‘Maar over een kleine vier jaar zijn er weer Statenverkiezingen en daar kan de partij van waarde zijn.’ Het is fijn te constateren dat politici zich een beloftevolle toekomst toedichten, al dan niet tegen beter weten in.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4332953/zij-had-altijd-een-kort-lijntje-met-omtzigt-maar-komt-niet-op-zijn-lijst