Categorieën
Commentaar Politiek

Balkenende over Bontenbal: ‘Ik moet nog zien wie hem gaat verslaan met deze diepgang’

Voormalig CDA-premier Jan Peter Balkenende laat zich op het verkiezingscongres op zaterdag 23 september in Den Bosch lovend uit over lijsttrekker Henri Bontenbal. Balkenende zegt onder meer: Ik moet nog zien wie hem gaat verslaan met deze diepgang‘.

Daar bedoelt Balkenende mee dat lijsttrekker Bontenbal over een hoog denkniveau beschikt met wijsheid en dat hij zich bijvoorbeeld uitstekend staande houdt in komende verkiezingsdebatten.

Jan Dijkgraaf presenteert in zijn dagelijkse briefje niet de volledige uitspraak, maar: ‘Ik moet nog zien wie hem gaat verslaan’. Door het weglaten van ‘met deze diepgang’ komt de uitspraak in een andere daglicht te staan. Dijkgraaf scoort hier te gemakkelijk.

Op het partijcongres zit Jan Peter Balkenende vooraan met andere vooraanstaande partijleden als Jaap de Hoop Scheffer, Hugo de Jonge en Karien van Gennip. ‘Grote afwezige was Wopke Hoekstra’, schrijft het AD.

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden was met zijn partijgenoot en wethouder Abel Reitsma aanwezig op het CDA-congres.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

https://www.ad.nl/politiek/live-vol-politiek-weekend-wopke-hoekstra-grote-afwezige-bij-cda-te-weinig-vrouwen-bij-volt~a3777b9d/