Categorieën
Interviews Sneek Súdwest Verkeer

AUKJE POEPJES: MEER SLUIPVERKEER DOOR NOORDERHOEK. EN: ‘WAT EEN BLAMAGE VOOR GASTVRIJ SNEEK’

Aukje Poepjes constateert sedert enkele maanden een toename van meer sluipverkeer over de Kerkhoflaan, waar zij woont, en de Harmen Sytstrastraat. Dit is het traject tussen de Bolswarderweg door de Noorderhoek naar de Worp Tjaardastraat.

De bewoner vertelt ook dat het autoverkeer tamelijk hard rijdt en dat de onveiligheid in het geding is, met name voor leerlingen van de ISK, onderwijs aan anderstalige leerlingen in de leeftijd van 12 tot ongeveer 18 jaar, aan de Harmen Sytstrastraat 1B.  

Verkeersintensiteit kruispunt Goeman Borgesiuslaan vanaf Worp Tjaardastraat en Station Noord. © BREKT.NL

Aan het begin van dinsdagmiddag 4 juni ziet Aukje Poepjes dat autobestuurders, komende vanaf de Parkstraat, door een verkeersbegeleider ter hoogte van Scapino op de Prins Hendrikkade worden gedwongen te keren. Een hachelijke situatie. ‘Ik heb het gezien, anders zou ik het niet geloven. Wat een blamage voor gastvrij Sneek’, zegt ze.

De verkeersbegeleider had het autoverkeer moeten adviseren om aan de Prins Hendrikkade rechtsaf te slaan naar Muntstraat en via de Kruizebroederstraat en Wijde Noorderhorne terug te rijden richting Parkstraat.

Wiebe Dooper