Categorieën
Fryslân Media Politiek

058 Online gaat ambitieus verder – Wekelijkse nieuwsuitzending en politieke debatten 

(tekst: ingezonden bericht op Liwwadders.nl)

Vijf jaar geleden startte 058 Online met een reportage over de ‘Blokkeerfriezen’. Honderden items volgden, interessante interviews onder de bezielende leiding van filmmaker Henk van der Brug, met als motto: ‘Voor en door Leeuwarders’. De filmpjes werden geplaatst op Facebook en YouTube, werden veel bekeken en kregen regelmatig meer dan duizend ‘likes’.

Vorig jaar werd voor 058 Online de Stichting 058 Media opgericht, met als voorzitter Anky Keizer, een ervaren presentatrice die al vanaf het begin bij 058 Online betrokken is.

Intussen breidt het team zich uit, ook met vrijwilligers die zich hebben aangemeld op de Vrijwilligersbeurs in de Harmonie. 058 Online maakte daar ook een reportage, te vinden op Facebook onder Stichting 058 Media.

Intussen zijn de plannen voor een wekelijkse nieuwsuitzending in een vergevorderd stadium. Er is al een geslaagde proefuitzending gemaakt, leuk om te bekijken wat je die week hebt gemist in Leeuwarden, maar natuurlijk ook leuk als je er wel bij was. Probleem is dat er – op het moment van dit schrijven – nog geen vaste studioruimte is gevonden, en dat het bijna ondoenlijk is om iedere keer ad hoc een studio in te richten die voor zo’n nieuwsuitzending echt wel nodig is. Er wordt gezocht en tot die tijd mag er gebruik worden gemaakt van een ruimte in het Westenkwartier.

Plannen zijn er bij het team van 058 Media volop, ook bijvoorbeeld voor een item over Musical De Tocht, en nog vóór de verkiezingen op 22 november zijn er twee politieke debatten gepland in samenwerking met het blad Liwwadders, waarbij 058 Media uiteraard politiek neutraal is.

Gelet op alle plannen hoopt 058 Media nog een aantal mensen te vinden die willen meewerken, technisch, achter de camera of met de microfoon in de hand. “Ervaring is niet eens vereist, je leert het bij 058 Media vanzelf in de praktijk,” zegt voorzitter Anky Keizer. “Ook jij kunt je – als je interesse hebt – gewoon aanmelden bij Stichting 058 Media. Natuurlijk zijn er – om meer programma’ s te maken – niet alleen nog wat vrijwilligers nodig, maar ook donateurs en sponsors .

Voor belangstellenden is er een leuk promofilmpje te vinden op Facebook onder 058 Online.

Ook kunt u raadplegen: 058 Online gaat ambitieus verder – Wekelijkse nieuwsuitzending en politieke debatten  » Liwwadders