Categorieën
Commentaar Politiek Sneek Verkeer

Wethouder Rietman frustreert inzet verkeersbegeleiders door uitschakelen camera’s

Wederom een merkwaardige gebeurtenis aangaande de uitvoering van de autoluwe pilot in de Sneker binnenstad. Donderdagmiddag 29 februari laten verkeersbegeleiders aan de Prins Hendrikkade auto’s doorrijden tussen zeker 15.20 uur en 16.30 uur. De reden daarvan is dat ze zich niet kunnen vinden in de aanpak van PvdA-wethouder Rietman die de camera’s heeft laten uitschakelen.

Verkeerssituatie Prins Hendrikkade tussen de Muntstraat en Koninginnebrug/Visplein/Gedempte Pol (rotonde) op donderdagmiddag 29 februari tussen 15.20-15.25 uur. Ingezonden beeldopname aan BREKT.NL.

In de commissievergadering van Doarp, Stêd en Omkriten van dinsdagavond 27 februari deelt Rietman mee dat er niet wordt geflitst en dus evenmin wordt gehandhaafd. Deze berichtgeving gaat de publiciteit in en een bepaalde groep automobilisten weten dat ze vrij door kunnen rijden over de ogenschijnlijk gestremde routes, waaronder de Prins Hendrikkade.

Verkeersbegeleiding staat niet op de Prins Hendrikkade ter hoogte van de Koninginnebrug. Situatie in beeld gebracht tussen 16.00-16.15 uur. © BREKT.NL

Verkeersbegeleiders vertellen tegen BREKT.NL dat ze deze aanpak ongeloofwaardig vinden. Automobilisten rijden namelijk om de verkeersbegeleiders heen en trekken een lange neus.

Verkeersbegeleiding staat tussen 16.00-16.15 uur niet op de Prins Hendrikkade.
© BREKT.NL

Het is betreurenswaardig dat wethouder Rietman de inzet van verkeersbegeleiders in onvoldoende mate respecteert. Deze gang van zaken doet verder afbreuk aan het optreden van Rietman, waarvoor hij zelf verantwoordelijk is.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
https://www.facebook.com/Snekerweerman/videos/897276492140805