Categorieën
Europa Media Sociaal

We zijn verslaafd aan de telefoon: ‘Maak scrollen op sociale media trager’

(tekst: Rutger Otto op Nu.nl)

Apps buitelen over elkaar heen om jouw aandacht te trekken en vast te houden. Het is volgens deskundigen heel lastig om je daartegen te verweren. Op de achtergrond wordt op Europees niveau aan oplossingen gewerkt.

Hoewel telefoonverslaving geen officieel erkende aandoening is, moet er volgens experts wel iets gebeuren. Uit Europees onderzoek blijkt dat bijna één op de vier jongeren kenmerken van smartphoneverslaving vertoont. In Nederland zei vorig jaar ruim een derde verslaafd te zijn aan de telefoon, meldt onderzoeksbureau Motivaction. En onder Nederlanders in de leeftijd van 18 tot 24 jaar ligt dat percentage nog een stuk hoger (62 procent).

Het is inmiddels ook geen geheim meer dat websites en apps specifiek worden gemaakt om de aandacht van mensen vast te houden. Want hoe langer je blijft plakken, des te meer advertenties je te zien krijgt en hoe meer geld je de makers oplevert.

Leest u verder via: https://www.nu.nl/tech/6304154/we-zijn-verslaafd-aan-de-telefoon-maak-scrollen-op-sociale-media-trager.html