Categorieën
Ethiek Juridisch

Voor het eerst moeten gokbedrijven spelers terugbetalen: ‘Baanbrekend vonnis’

(tekst: economieredactie Nu.nl)

Twee gokbedrijven moeten het geld dat twee spelers met online gokken hebben verloren aan hen terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald. De gokbedrijven hadden geen vergunning.

De spelers verloren in totaal ongeveer 400.000 euro. Het is voor het eerst dat een Nederlandse rechter besluit dat spelers hun geld moeten terugkrijgen van een illegaal gokbedrijf.

De spelers stapten naar de rechter omdat ze vonden dat de bedrijven (bwin en PokerStars) het verloren geld moesten terugbetalen. Beide spelers hadden zo’n 200.000 euro verloren. Advocaat Benzi Loonstein, die hen vertegenwoordigde, spreekt van een “baanbrekend vonnis”. Hij verwacht dat hiermee de deur wordt opengezet voor veel meer procedures.

Volgens de rechtbank geldt de tussen het gokbedrijf en de speler gesloten overeenkomst niet omdat het bedrijf regels heeft overtreden. De gokbedrijven moeten de spelers daarom terugbetalen.

Leest u verder via: https://www.nu.nl/economie/6309413/voor-het-eerst-moeten-gokbedrijven-spelers-terugbetalen-baanbrekend-vonnis.html