Categorieën
Onderzoek Politiek

‘Veelbesproken jaarcijfers Forum bevatten geen Russische betalingen’

(tekst: NOS Nieuws)

Weekblad De Groene Amsterdammer en onderzoeksplatform Investico publiceren vandaag de veelbesproken jaarcijfers van de stichting Forum voor Democratie uit 2016, toen Forum zich inzette voor het Oekraïne-referendum. De cijfers bevatten geen aanwijzingen dat de stichting toen donaties uit Rusland of andere buitenlanden heeft gekregen, schrijven De Groene Amsterdammer en Investico.

“Overigens zou het uitermate opmerkelijk zijn als een organisatie of politieke partij eventueel uit Rusland afkomstige giften expliciet zou vermelden in het jaarverslag”, schrijft De Groene Amsterdammer er wel bij.

Twee weken geleden vroegen GroenLinks-PvdA en D66 meermaals aan Forum-leider Baudet of hij de jaarcijfers openbaar wilde maken. De kwestie liep zo hoog op dat Baudet na afloop van het debat Kamerlid Klaver (GroenLinks-PvdA) dreigde “op zijn bek te slaan” als hij er nog een keer naar vroeg.

Baudet erkende de dag erna dat hij dat niet had moeten doen, maar de jaarcijfers bleven verborgen. Ook bij de Kamer van Koophandel waren ze niet te vinden.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2516063-veelbesproken-jaarcijfers-forum-bevatten-geen-russische-betalingen