Categorieën
Cultuur Fryslân Media

Twee sterren voor spektakelmusical De Tocht: ‘Matig spel en wanhopig overacten’

(tekst: Algemeen Dagblad op Liwwadders.nl)

Torenhoog waren de verwachtingen in Friesland en daarbuiten over Elfsteden-musical De Tocht. Wat is het dan jammer dat de makers alleen maar aan de zeer geslaagde vorm hebben gedacht en amper aan de alom rammelende inhoud. Ook Nandi van Beurden kan het verhaal niet redden. Integendeel.

Voor de eerste keer in haar carrière zakt de finaliste van het recentste seizoen van De Slimste Mens stevig door het ijs. Met excuses voor dit woordgrapje, maar je wordt gewoonweg melig van een musical die weergaloos begint en als een nachtkaars uitgaat.

Ergernis over de zouteloze choreografie van het immense ensemble, bij tijd en wijle lachwekkend. Over de composities van het live orkest, dertien flessen Beerenburger in een dozijn. Over het gevloek en getier in het script van Blom, die vergeten moet zijn dat hij een familievoorstelling schreef. Goden, ziektes en vrouwelijke geslachtsdelen vliegen je van begin tot eind om de oren.

De Leeuwarder Courant beloonde De Tocht met vijf sterren.

Raadpleegt u eventueel ook: https://www.liwwadders.nl/algemeen-dagblad-over-de-tocht-matig-spel-en-wanhopig-overacteren/