Categorieën
Columns Humor

TIMMERMANS, SPINDOCTORS EN ONDERZOEKSTEAM: AAN BEOOGD PREMIER SCHOOF KLEEFT GEEN SMETJE

Als op maandag 27 mei 2024 bekend wordt dat topambtenaar Dick Schoof de beoogd premier is van het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB, gaan bij Frans Timmermans, fractievoorzitter PvdA-GL, alle alarmbellen af.

Timmermans zet direct zijn team van spindoctors en een groepje geheime onderzoekers aan het werk om iets vervelends over Schoof boven water te halen. Dat zou Timmermans reuze leuk vinden, omdat de aankomend premier zelf beste en brave burgers liet bespioneren als hoofd van de inlichtingendienst AIVD en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Al in de vroege uren van woensdagochtend 29 mei vindt er op een geheime plaats in ‘s Gravenhage een ontmoeting plaats van Timmermans, vier spindoctors en drie geheime toponderzoekers over de misstappen die Schoof in zijn leven heeft gemaakt.

De eerste spindoctor heeft met twee vroegere buurmeisjes van Schoof gepraat en ze klagen er nog steeds over dat de aanstaande premier hun vroeger met de vlechten aan elkaar vastbond langs de rand van het mooie plantsoen in de wijk, waar ze zo prettig speelden en ravotten.

De tweede spindoctor weet mede te delen dat Schoof op de middelbare school wel drie tot vier keer spiekte tijdens lastige proefwerken vaderlandse geschiedenis & staatsinrichting.

De derde spindoctor vertelt aan de aanwezigen dat Schoof als jong adolescent heel geraffineerd kauwgom in het autoslot van een vervelende buurman stopte. En dat is bepaald niet fijn.

De vierde spindoctor geeft met het nodige bravoure aan dat Schoof als student in Nijmegen veel te hard en luidruchtig met een stinkende dieselauto naar de colleges reed.

Het geheime onderzoeksteam van drie personen heeft nagetrokken wat de politieke ambities waren van Schoof binnen de PvdA. Dat kortstondige onderzoekje toont aan dat Schoof dolgraag in een kabinet zou willen met Timmermans die hij zeer hoog achtte.

Met deze laatste mededeling valt Timmermans bijna van zijn stoel. De partijleider van PvdA-GL geeft het op. Met een diepe zucht zegt hij vervolgens: Laat Schoof maar snel premier worden!

Wiebe Dooper