Categorieën
Cultuur

MARRIT JELLEMA, Stadsdichter van Leeuwarden, stelt zich voor in video

(tekst: persbericht op Liwwadders)

Stadsdichter Marrit Jellema heeft een video opgenomen waarin ze het gedicht Geen ode zonder pijn voordraagt en zichzelf voorstelt aan de bewoners van de gemeente Leeuwarden.

Ook vertelt Marrit Jellema wat ze als Stadsdichter wil bereiken; ze wil in contact met alle dorpen en wijken en op die manier poëzie in de hele gemeente Leeuwarden tot leven brengen. Ook draagt ze bij officiële gelegenheden een eigen gedicht voor.

Geen ode zonder pijn, de titel zegt het al, is een ode aan Leeuwarden die ook de donkere kanten van de stad niet schuwt. Het zijn twee persoonlijke momentopnames, de eerste toen Marrit Jellema 17 jaar oud was en de tweede op 21-jarige leeftijd.

Bekijk de video

De video is gemaakt door Jeroen van de Bovenkamp en Annelies Visser. Het is hier te bekijken.

Ook is de video te bekijken op de webpagina www.leeuwarden.nl/stadsdichter en via de social-mediakanalen van de gemeente.

Wie is Marrit Jellema?

Marrit Jellema is schrijver, spoken word artiest en dichter. Op 30 januari werd ze uitgeroepen tot Stadsdichter van de gemeente Leeuwarden. Dat is ze tot januari 2026.

Ze won in 2019 een Spoken Award in de categorie ‘lyrics’. In juni 2021 kwam haar spoken word debuutalbum superpersoonlijk uit en in september 2021 stond ze in de finale van het NK Poetryslam. Begin 2023 was de release van haar tweede album, Voor Altijd. Marrit volgde vanaf april 2021 tot februari 2023 het Urban Arts Talent traject van het fonds voor cultuurparticipatie om zichzelf als artiest verder te ontwikkelen. Ze geeft regelmatig workshops poëzie en spoken word, organiseert samen met Explore The North en City of Literature Leeuwarden het spoken-word-evenement ‘Hoge Woorden’ en staat op podia door het hele land.

Ook kunt u raadplegen: https://www.liwwadders.nl/marrit-jellema-geen-ode-zonder-pijn/