Categorieën
Fryslân Politiek Protest Wonen

SP zit Hein de Haan achter de broek – SP wil jongerenhuisvesting in leegstaande Belastingkantoor

Persbericht op Liwwadders.nl

SP Jongeren Fryslân hebben zaterdag 22 juni een bouwbord geplaatst bij het oude belastingkantoor aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Dit gebouw, dat al sinds 2016 leegstaat, is in handen van het Rijksvastgoedbedrijf.

De leden van de jongerenorganisatie van de Socialistische Partij willen met hun actie druk zetten op de verantwoordelijke overheidsorganen om het pand weer nuttig te maken als woonruimte. Hessel Kuiken van SP Jongeren Fryslân: “Wij spreken met veel mensen, vooral jongeren, die op zoek zijn naar een woning. Het oude belastingkantoor staat inmiddels al zo’n acht jaar leeg. In die acht jaar is er al een aantal keer geopperd dat dit gebouw in gebruik zou worden genomen als woonruimte. Toen werd er bijvoorbeeld door de minister gewezen naar de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf, terwijl de gemeente wijst naar het Rijksvastgoedbedrijf en de landelijke overheid. Wij vinden dat het nu tijd is voor de verschillende overheidsorganen om er samen uit te komen en ervoor te zorgen dat het gebouw weer nuttig gebruikt kan worden als woonruimte.”

Om hun actie kracht bij te zetten, hebben SP Jongeren Fryslân een petitie opgezet. Mensen die ook willen dat het oude belastingkantoor moet worden omgebouwd tot woonruimte kunnen deze tekenen op https://leeuwarden.sp.nl/form/petitie-woningen-in-het-oude-belastingenkantoor.